måndag 16 maj 2011

Grå grå grå...

Uppmärksammade bloggföljare har säkert noterat att bloggförfattaren gillar grått, eller närmare bestämt: grått möter vitt. Det finns åtskilliga bevis på det...

...golv möter vägg...



...tapet möter tak...



...uterumsvägg möter uterumsvägg...




...uterum möter knutbräda.




Idag har Corren Bostad varit på besök, så vilken torsdag som helst i en brevlåda nära dig så kan ni läsa om min koloni. Jag for runt som Maria Montasami idag och piffade med krukor och annat för att få mitt paradis i bästa dager. Vädret var minst sagt varierande; "nu skiner solen, vi tar bilder ute, nu regnar det, vi tar bilder inne." När de åkt kom en hagelskur. Som värsta midsommarvädret fast utan sillen.


I kväll hittade jag en sida med statistik här på Blogger. T ex vad folk Googlat på när de hamnat på min sida, det var intressant läsning. Bl a "Londons tunnelbana", "blandare till utekök", "hustvätt" och "bambudraperi". Där ser man. Hoppas jag har bidragit med korrekt information i frågan. Sen fick jag också se att det här inlägget är nummer 99, nästa inlägg blir alltså nummer 100 och det ska naturligtvis firas ordentligt. Behöver bara klura lite hur men en sån händelse får inte gå obemärkt förbi!


Uppmärksamma läsare har kanske också konstaterat att blogginlägg 99 kanske bara var utfyllnad så att det snabbare ska bli blogginlägg 100 men det är bara ett sundhetstecken. Jag kan inte alltid skapa dåliga samveten för andras inaktivitet, jag vill bara bevisa att jag också är människa och ingen maskin genom att berätta att inget har blivit tillverkat idag.

Slängde bara lite skräp på återvinningsstation. Bara pyttelite.

måndag 9 maj 2011

Uterummet målat

Så kom våren på sig igen och det blev full aktivitet igen på kolonin. Perfekt målarväder, sol och lite vind. Uterummet har fått sig en total makeover, här är en bild på hur det såg ut från början.





Här är huset tvättat och grundmålat vitt. Jag kom på att det var lite pilligt med panelen intill knutbrädorna så jag tog bort dem och målade dem för sig. Vinet fick jag tyvärr fimpa inne under taket för att fälla ner det inför målningen men det hittar väl tillbaka igen.








...och så här ser huset ut nu, en grå färg som heter Cement, ser kanske lite blå ut på bilderna men är fint grå i verkligheten.




Jag har också varit ordentlig och kittat och målat alla fönster. Det var så fint väder och jag ville gärna göra klart allt så jag tog ledigt en dag extra efter helgen. Skönt att få tillbaka knutbrädor, haspar, stuprör m.m. annars är det lätt att det är något som inte blir gjort om det inte blir gjort direkt.









Det blev lite sprayat också...skylten med husnumret var nån rostig järnplatta som nu sitter vit och fin ovanför verandan. Ett par ljusstakar i trä för 10,- styck från loppis fick också ny färg.




onsdag 4 maj 2011

Våren som kom av sig...

...och då får man pyssla med annat så länge. Nästan tur att det blev lite kallt. Jag försöker se det positiva men är ju egentligen lite sur på vädret men jag gissar att det lyser igenom. Det har i alla fall blivit några fler lampor i väntan på det nya vårvädret.

70-talsfoten har hittat en skärm med bättre proportioner och ett tidsenligt tyg.











Sen en ny lampfot, var från början av marmor och nån fuskmässing som nu är vit och det finns två skärmar som passar, bara att välja!











Jag har köpt lite nytt tyg och en massa bollfrans från Stoff och Stil så produktionen fortsätter.


Idag var jag i kolonin en sväng och konstaterade att vattenkranen läcker som ett såll, jag måste dit och skruva loss den för att se vad jag behöver köpa för packning eller om det är nåt annat som är trasigt. Typiskt eftersom jag behöver vattenslangen på lördag när jag ska tvätta uterummet men det är ju som det är.

söndag 1 maj 2011

Valborg

Nu duggar det tätt mellan helgdagarna även om den här helgen innebar jobb för mig. Alltså det där avlönade jobbet jag har och inte det jobbet i kolonin som bara är på kul och kostar pengar... Jag sov över på kolonin i alla fall och fick lite mer gjort på staketet. Nu är det mesta ut mot grusgångarna uppe och det behövs mer virke för att få det sista på plats. Hur jag nu ska få dit det utan bil men det får lösa sig. Snyggt blir det, det blir ju snabbt synligt resultat för inte så mycket jobb och sånt är ju kul.

De flesta fröna har kommit i jorden i helgen också. Nu återstår bara bönor som vill ha lite varmare jord och potatisen som ligger för groddning i uterummet. Jag har förkultiverat squash också som börjar komma upp. En ny sort som är klättrande, kanske inte mördarsniglarna ska nå upp att kalasa på den, hoppas det i alla fall. Jag har också sått i lite ettåringar i perennrabatterna där jag vet att det var lite tunt i höstas när jag flyttade om bland perennerna.






Arbetsplanering:

Det som ska bli klart under maj månad är att staketet ska bli helt klart, jag ska bygga en spaljé för klematisen vid uteplatsen och uterummet ska målas utvändigt. På semestern blir det färdigmålning av staketet, nya hallonstöd och så har jag funderingar på att snickra fönsterluckor till fönstren utanför sovrummet. Det blir så ljust och varmt där på sommarn, skulle vara skönt att ha de där. Frågan är om det ser knasigt ut från utsidan med fönsterluckor bara på en sida av huset. Annars kan jag väl göra luckor till de andra två fönstren också men såna fuskluckor som bara sitter uppskruvade på fasaden för syns skull. Får se.