fredag 26 mars 2010

Familjen Citrus


Kommer ni ihåg familjen Citrus som bodde på min balkong i somras och sen fick en frostknäpp och fick flytta in? Nu har familjen utökats med sju små citronplantor uppdragna från kärnor. De har blivit omskolade i nya krukor och det har också Benicarloclementinen och storebror Blodapelsin. Den tappade ju alla blad i vintras men man kan lita på Blodapelsinen, den kommer igen som aldrig förr med nya friska gröna blad som alltid på våren. Det stora citrusträdet ska också få en större kruka men det får bli en annan dag.

söndag 7 mars 2010

Titta vad jag fått!


Min snälla dotter kom hem från Nya Zeeland för nån vecka sen och hade köpt de här fröpåsarna till mig, hon vet vad en mamma behöver! Förgätmigej, Tee tree och Silverormbunke, Nya Zeelands symbol. Oj, nu gäller det att få de här raringarna att förstå att de ska växa på andra sidan jorden. Kul att läsa odlingsanvisningarna, man får liksom tänka tvärtom, det här med höst och vår blir ju lite förvirrat...

Före och efter

Före...
...efter
före...

...efter


före...

...efter

före...

...efter

före...

...efter
före...

...efter

före...

...efter

före...

...efter

före...

...efter

före...

...efter

Ett kvistfritt kvastskaft, ett kvistfritt kvastskaft

Ännu en blå Ikeakasse har nu tagits på axeln till stugan. Det börjar bli mindre storlek på uppdragen nu, från att ha rivit och bösat i kubik, är det numer de små detaljernas tid. Som att måla en kvast som jag gjorde idag. Kanske inte jättenödvändigt att måla en sopkvast i björk vit men vad gör man när våren dröjer och arbetsuppgifterna börjar sina. Jag har ju hittat en sopskyffel i vitemaljerad plåt på loppis för 15,- och var ju TVUNGEN att få sopkvasten att matcha...

Men innan jag gjorde något över huvudtaget idag, fikade jag te och leverpastejmacka som jag alltid äter där. Men nytt för idag var min fina nya kopp som jag köpte på Indiska häromdan. Jag har en likadan hemma också och jag tycker de är helt underbara. De andra kopparna jag köpte hängde jag upp på krokar från samma butik.








Innan jag gick till stugan idag sydde jag de här kuddarna till soffan. De större är vanliga huvudkuddar med avtagbart tyg som man snabbt kan ta av och sätta på örngott istället om man behöver.








"Rullgardinerna" fick sina band idag, nu saknas bara en resårmadrass och lite kuddar härinne också så det blir lite färg bland det svart/vita.




...och en liten bild på kvasten. Kan kanske komma till användning i påsk,
oavsett om jag ska åka bort eller vara hemma och städa. Åka bort, fattar ni :o)
Äh, strunt samma, den var dålig.